گروهی از دانشمندان آلمانی به سرپرستی دکتر استفانی هیلمن- هیمباخ از بخش ژنتیک انسانی دانشگاه بن توانستند ۶۳ تغییر در ژنوم انسانی را پیدا کنند که احتمال ریزش موی زودرس در مردان را افزایش میدهند. هیلمن- هیمباخ دراینباره گفت: «معلوم شد که برخی از این تغییرات ژنتیکی با سایر خصوصیات بدنی و بیماریها ازجمله قد کوتاه ارتباط دارند.»
این پژوهشگران ژنهای ۱۱۰۰۰ مرد مبتلا به طاسی زودرس و ۱۲۰۰ مرد بدون طاسی را آنالیز کردند.یافتههای این پژوهشگران همچنین تأییدکننده یافتههای پیشین دراینباره بود که طاسی زودرس با افزایش خطر دچار شدن به سرطان پروستات هم ارتباط دارد. اما این پژوهش خبرهای خوبی هم برای مردان طاس داشت: این بررسی نتوانست یک نظریه پیشین درباره رابطه میان طاسی زودرس و افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی را ثابت کند. این بررسی همچنین نشان داد که ارتباطی میان گرایش به طاسی زودرس و بلوغ مردان در سنین نسبتاً پایین و نیز رنگ پوست روشن و افزایش تراکم استخوان وجود دارد.
به گفته مارکوس نوتن یکی از این پژوهشگران، این دو مورد اخیر ممکن است به میزان ویتامین دی مربوط باشد، زیرا هنگامیکه نور آفتاب به پوست میتابد، در آن ویتامین دی ساخته میشود که برای رشد و سلامت استخوانها ضروری است. نوتن که رئیس انستیتوی ژنتیک دانشگاه بن است، گفت که رابطه میان طاسی، پوست روشن و استحکام استخوانها ممکن است «بیانگر آن باشد که مردان طاس بهتر میتوانند از نور خورشید برای ساختن ویتامین دی استفاده کنند.» او افزود که این یافتهها ممکن است به توضیح این موضوع کمک کنند که «چرا بهطور خاص مردان سفیدپوست بهطور زودرس دچار طاسی میشوند.»
نوتن تأکید کرد: «مردان دارای طاسی زودرس نباید از این یافتههای جدید نگران باشند.»
او گفت:«خطر بیماری فقط به مقدار اندکی افزایش مییابد. از طرف دیگر جالب است که ریزش موی زودرس یک خصوصیت جداگانه نیست، بلکه ارتباطات گوناگونی با سایر خصوصیات بدنی دارد.»
ممکن است کمی عجیب و خلاف قضایای علمی به نظر برسد؛ ولی مردانی با پوستی سفید و قدی کوتاه بیشتر از سایرین دچار کچلی می شوند. جالب این است که دانشمندان علت این رخداد را به ژنتیک افراد نسبت می دهند. در واقع، آن دسته مردانی که حجم بدنی کمتری دارند سریع تر از دیگران به ریزش مو دچار می شوند. علاوه بر این، احتمال بروز بلوغ زودرس و ابتلا به بیماری هایی هم چون سرطان در این گروه از مردان بیشتر از سایرین است.
بنا بر یافته های به دست آمده از آخرین تحقیقات دانشمندان، کچلی در مردان مانند یک سکه دو وجه دارد؛ از یک طرف قدرت نور خورشید و تبدیل آن به ویتامین Dرا افزایش می دهد. از طرف دیگر، خود زمینه ساز ابتلا به برخی بیماری ها که گاه بسیار خطرناک هستند نیز می شود. اگرچه در حال حاضر شکی وجود ندارد که مردانی با پوست سفید و قدی کوتاه آسیب پذیرترین گروه برابر کچلی هستند؛ ولی دلیل این امر و مکانیسم آن هم چنان در هالهای از ابهام قرار دارد.
شناسایی چنین رابطه ای میان کچلی و ویژگی های ژنتیکی نه تنها یکی از شگفت آورترین دستاوردهای پزشکی است؛ بلکه شاهدی بر این مدعاست که بدن سیستمی است پیچیده و به هم پیوسته که نمی توان به سادگی از کنار تغییرات آن عبور کرد.
استخوانها برای رشد نیاز به کلسیم، فسفر، منیزیم و ید دارند بنابراین برای بلند شدن قد و رشد استخوان ها و عضلات، رژیم معمول باید غنی از موادی مانند فسفر، منیزیم، غذاهای دریایی، پروتئین ها و کربو هیدراتها باشد
شبکه های ماهواره ای تبلیغاتی را به کار گرفته اند و قرص هایی را تبلیغ می کنند که مصرف چند دوره آنها باعث افزایش قد می شود. بدون شک این امکان پذیر نخواهد بود چراکه بعد از بسته شدن صفحات رشد محصولی قادر نیست باعث افزایش قد افراد شود
هورمون رشد مهم ترین عامل برای افزایش قد در دوران رشد می باشد. اگر چه میزان تولید هورمون رشد در بدن کاملاً به مغز وابسته است، ولی می توان با استفاده از روش هایی میزان تولید آن را در بدن افزایش داد
به جای اینکه سه وعده غذایی و در هر وعده مقدار زیادی غذا مصرف کنید ،سعی نمایید وعده هایی غذایی خود را به شش وعده غذایی برسانید تا در هر وعده مقدار کمتری غذا مصرف کنید
نظرات